Terug naar de blog

Trends voor houten bijgebouwen en tuinkamers

Droom je van een tuinkamer, een tuinkantoor of gewoon een buitenruimte om te ontspannen? We inspireren je met de laatste trends voor houten bijgebouwen.

De toekomst van tuinkamers: 10 trends

tuinkamer
tuinkamer

1. Tuinkamer en houten bijgebouw als multifunctionele ruimte

Wie zegt dat je jouw houten bijgebouw alleen maar als poolhouse, tuinhuis of tuinberging kan gebruiken? Vanaf nu draait het allemaal om multifunctionaliteit! Van een thuisbuiscoop tot een fitnesskamer of gezellige loungeruimte … je houten bijgebouw kan alles zijn wat je maar wilt, volledig op maat van jouw behoeften of levensstijl.

Tuinkantoor
Tuinkantoor

2. Thuiswerken? Kies voor een tuinkantoor

Werken met uitzicht op het groen of tussen vier grijze muren? De keuze is snel gemaakt, toch? Met een tuinkantoor kies je voor een moderne werkruimte die uitgerust is met alles wat je nodig hebt voor een productieve dag: voldoende natuurlijk daglicht, ruimte en een verfrissende connectie met de buitenwereld.

poolhouse met zonnepanelen
poolhouse met zonnepanelen

3. Groen en ecologisch: duurzame keuzes

Intussen is duurzaamheid meer dan een trend, het is een levensstijl. Van gerecycleerd hout tot groene daken en zonnepanelen … ook bij het realiseren van een tuinkamer, poolhouse of tuinkantoor willen we massaal onze ecologische voetafdruk verminderen. En dat is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor het gebruikscomfort van jouw houten bijgebouw.

Eiken Bijgebouw
Eiken Bijgebouw

4. Laat luxe (buiten) leven

Waarom binnen blijven als je buiten net zo luxueus kan leven? Met een luxe tuinkamer of bijgebouw creëer je een uitnodigende en stijlvolle ruimte waar je (samen met jouw gasten) kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte. In alle comfort. Want met een high-end afwerking zoals kwalitatieve houten vloeren, vloerverwarming, ingebouwde geluidssystemen en hoogwaardige verlichting is de buitenruimte de ultieme treat voor iedereen die houdt van comfort en elegantie.

poolhouse
poolhouse

5. Open concept: zorg voor licht en lucht

Glas, glas en nog meer glas! Maak optimaal gebruik van natuurlijk licht en creëer een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Met grote schuifdeuren, dakramen en glazen wanden wordt jouw tuinkamer of tuinkantoor een uitnodigende plek waar je kan ontspannen en genieten.

slimme bijgebouwen
slimme bijgebouwen

6. Slimme technologie voor slimme bijgebouwen

Technologie beperkt zich niet tot de woonkamer, ook in je houten bijgebouw kan je verschillende slimme snufjes integreren om jouw comfort en veiligheid naar een hoger niveau te brengen. Denk aan slimme thermostaten die de temperatuur regelen met een tik op je smartphone, een beveiligingssysteem of verlichting die luistert naar jouw stemcommando’s.

Modern minimalisme
Modern minimalisme

7. Modern minimalisme: less is more

Hou je het graag eenvoudig? Dan ben je helemaal klaar voor deze trend! Kies voor strakke lijnen, neutrale kleuren en eenvoudige vormen, en ga voor een minimalistische stijl die elke tuinkamer een tijdloze elegantie geeft. Niet alleen creëer je een kalm en uitnodigend toevluchtsoord, ook laat je de natuurlijke schoonheid van je tuinkamer én van de omgeving volledig tot z’n recht komen.

houten bijgebouw
houten bijgebouw

8. Een houten bijgebouw speciaal voor jou

Droom je van een eigen tuinkamer? Dan wil je dat elk detail aan al jouw wensen voldoet. Daar zorgen we voor, want bij ons draait het allemaal om personalisatie en maatwerk. Van de kleur van de muren tot de stijl van de deuren, we maken elk detail op maat. Wil je bijvoorbeeld een kleine badkamer integreren, of extra bergruimte? Alles kan, de mogelijkheden zijn eindeloos.

poolhouse
poolhouse

9. Outdoor living spaces

Een opvallende trend is het integreren van een buitenkeuken, loungehoek en eetruimte in het design van tuinkamers en houten bijgebouwen. Niet onlogisch, op die manier creëer je een buitenruimte waar je het hele jaar door kan genieten, welk weer het ook is. En dat is in ons land natuurlijk geen overbodige luxe.

Tuinkamer
Tuinkamer

10. Natuurlijke connectie

Breng met biophilic design de natuur rechtstreeks naar jouw achtertuin. Van weelderige planten tot kabbelende waterpartijen, integreer een ruime waaier aan natuurlijke elementen en geniet van een kalmerende en inspirerende tuinkamer of tuinkantoor. Wist je dat biophilic design daarnaast ook nog eens je welzijn en creativiteit bevordert? Niet twijfelen, dus.

Transformeer je tuin met een trendy tuinkamer of tuinkantoor

Of je nu kiest voor een moderne tuinkamer met slimme technologieën, een minimalistisch houten bijgebouw met strakke lijnen, of een op maat gemaakte buitenruimte die jouw persoonlijke stijl weerspiegelt, één ding is zeker: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Contacteer ons en ontdek onze oplossingen voor jouw wensen.

Tuinberging

Offerte op maat, landelijk of modern

Landelijk of modern? Standaard of op maat? Bij ons vindt u zeker het houten bijgebouwen van uw dromen.
Afspraak maken